Beleggingsverzekeringen

Een beleggingsverzekering is een financieel product dat de mogelijkheid biedt om te investeren in verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties, vastgoed of fondsen. Het combineert verzekeringselementen met beleggingsmogelijkheden. Het wordt ook wel een beleggingspolis of een beleggingsrekening genoemd.

Bij een beleggingsverzekering betaal je als verzekerde periodieke premies of een eenmalige inleg aan de verzekeraar. Deze premies worden gebruikt om beleggingen aan te kopen. De waarde van de beleggingsportefeuille kan fluctueren op basis van de prestaties van de gekozen beleggingen. Het doel is om op lange termijn rendement te behalen en om je lange termijn doelen te realiseren.

Naast de beleggingselementen biedt een beleggingsverzekering ook verzekeringsdekking, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat als je komt te overlijden, er een uitkering wordt gedaan aan de begunstigden van de polis. Je kan je naasten beschermen als je er niet meer bent.

Voorbeelden van een beleggingsverzekeringen zijn langetermijnsparen, pensioensparen, beleggingsplan of een spaarplan,…

Win advies in voordat je besluit om een beleggingsverzekering af te sluiten, zodat je een goed begrip hebt wat van de voorwaarden, risico’s en potentiële opbrengsten van het product. Zodoende kan je ook op maat werken en krijg je de verzekering die bij je past.